Koffie Espresso

Koffie, Koffiezetapparaat, KoffieMachines, Espresso Apparaten

Koffieautomaten, hoe de juiste te kiezen?

Koffieautomaten op kantoor

De koffieautomaat op het kantoor is vaak de plek bij uitstek om een praatje te slaan met collega's over je thuis, maar ook over het werk.  Het gebeurt vaak dat je dingen opvangt terwijl je aan de koffie automaat staat, die je anders zouden ontgaan.

Goede koffie kan de sfeer op het werk positief beïnvloeden.  De communicatie tussen werknemers verloopt bij de koffieautomaat vaak veel spontaner dan op een maandelijkse teamvergadering.

[ADSENSE_0000000147]

Wat biedt een koffieautomaat?

Koffieautomaten zijn te vinden in bedrijven, instellingen, ziekenhuizen,... Ze bieden een totaalconcept: niet enkel koffie, maar ook andere warme en koude dranken.

Deze automaten worden vaak beheerd door een bepaalde firma, die voor een totaalservice zorgen.  Ze komen de automaat installeren, bijvullen en lossen eventuele  problemen op.

Soorten koffieautomaten

Bij het kiezen van een koffieautomaat is het belangrijk te weten welke verschillende soorten er zijn.  U kunt kiezen voor een betalende of niet-betalende automaat.  Zijn de gebruikers van de koffie automaat uw werknemers of klanten?
Verder hebt u keuze tussen vriesdroog, freshbrew, diepvries of bonen.

Een bonenautomaat vergt veel onderhoud, dus neemt u best ook een servicecontract met de firma die u de automaat levert.  Een bonenautomaat zorgt echter wel voor een heerlijke smaak.  Je kan hier ook koffievarianten krijgen zoals espresso of cappuccino.  Bij een bonenautomaat ruik je de koffie al voor hij gezet is.  Bij deze koffieautomaat duurt het bereiden van een kop koffie het langst.

Met diepvries koffieautomaten kan u snel koffie zetten.  U dient wel zelf tijdig uw koffie te ontdooien.  Een vloeibaar koffie extract wordt in de automaat vermengd met heet water.

Vriesdroogkoffie is ideaal voor instellingen die weinig tijd willen besteden aan hun koffieautomaten.  Via een speciaal proces is de koffie geproduceerd tot korrels die oplossen in heet water.  Vriesdroogkoffie is verkrijgbaar in een wijde waaier aan variëteiten: mocca, arabica,...
Bij dit soort automaat hebt u ook geen filterrol nodig, wat resulteert in minder afval.

Een koffieautomaat met freshbrew koffie, zorgt voor een heerlijke smaak.  Deze koffieautomaten maken gebruik van gemalen koffie en een filterrol.  U hebt bij deze machine dus wel wat afval.  Deze koffieautomaten staan ook een ruime keuze aan smaakvarianten toe.

Wat is er belangrijk bij het kiezen van koffieautomaten?

Het is zeer belangrijk te kijken naar uw leverancier.  Welke voorwaarden biedt hij u?  Hoe snel kan hij u komen depaneren indien er iets misloopt?  Krijgt u een gratis onderhoudscontract of dient u nog een contract af te sluiten?

De prijs van de koffie is ook belangrijk.  Neem geen goedkope machine waarvan de koffie heel duur is omdat hij in een speciale koker of patroon moet.  Je koffieautomaat dien je maar één keer te kopen, het bijvullen van de koffie telkens weer.

Lees verder op de homepagina koffie

**CADEAU IDEE!*

Abboneer u hier, en automatisch komen alle nieuwe artikels naar u toe.

Bezoek Koffie Espresso op Facebook

Navigatie

 Koffie Blog
 Espresso
 Cappuccino
 Senseo
 Nespresso
 Koffie Rombouts 
 
Koffie Recepten
 Koffie Boeken