Senseo

Senseo, Senseo Pads, Senseo Quadrante

De puC van Ahold

puC de andere Senseo

Vanaf vandaag is de puC ook via de eigen webwinkel verkrijgbaar en dan wordt hij dus thuisbezorgd; voorlopig alleen in Nederland.

[ADSENSE_0000000238]

Naast het apparaat zijn ook de koffiepads van puC en de Cups online te koop. puC online kopen

puC smaak test met Senseo - 27/10/2007


puC koffiezet zo goed als uitverkocht - 19/10/2007

Dankzij de uitzending van Kassa met 1,5 miljoen kijkers, is de koffiezet puC zo goed als uitverkocht. Hier en daar vindt men nog wat toestellen in het zwart, maar de zilvergrijze en ivoorkleurige zijn uitgeput.

Begin november verwacht men een nieuwe lading puC koffiepad machines. Albert Heijn heeft de geplande demonstraties voor de komende weken tot dan afgelast. De consument moet maar even wachten op de lekkere koffie.

               Het puC koffie apparaat in de 3 kleuren, zwart, zilvergrijs en ivoor kleur.

                       Eerste foto van de puC koffiezet in zijn 3 kleuren.

puC een Senseo variant met mogelijkheden

AH (Albert Heyn) lanceert een eigen variant op het succesvolle Senseo koffiezet apparaat van Philips en Douwe Egberts.
Al de mogelijkheden van dit nieuwe toestel komen we te weten op 11 oktober tijdens de persconferentie van de puC.

De puC wordt samen met drie andere koffiepad toestellen getest in het bekende TV programma Kassa.

Verschil puC en het Senseo koffietoestel?

De puC is een multifunctioneel koffiezet apparaat volgens Albert Heijn, waarin niet alleen koffie, maar ook melk en soep kunnen worden warm gemaakt. Een puC heeft ook een 'heet-water-functie' om bijvoorbeeld thee of bouillon warm te maken.

Met alleen een pad werkt deze koffiezet gelijkaardig zoals het bekende Senseo apparaat. Door het toevoegen van een puC, de speciale cup, kan men de koffie een extra smaak geven.

De puC heeft ook geen opwarmtijd nodig en is daardoor onmiddellijk op de juiste temperatuur, voor koffie is die 75°. Het waterreservoir heeft een inhoud van 1,8 liter en is gescheiden en daardoor ook geschikt voor thee, soep en dergelijke.

Het vermogen van de puC is 1850 Watt. De koffie wordt met dubbel zoveel druk als bij Senseo door de pad geperst, nl. 3,5 bar. De afmetingen van de puC: 30 cm hoog, 30 cm lang (diep) en ongeveer 21 cm breed.

De prijs van het puC koffie apparaat wordt iets duurder dan een Senseo apparaat, namelijk 89 euro. Het koffie toestel zal te verkrijgen zijn bij Blokker, de C1000 supermarkten, Marskramer en uiteraard bij AH - Albert Heyn zelf.

Het schuifje van de puC

Bijzonder is dat de puC koffiezetter een schuifje heeft, waarin je niet alleen een koffiepad kunt zetten, maar ook een cup.  Die cups bevatten de smaken cappuccino, café choco, café kaneel, café caramel en wiener melange. Net als met de Senseo kan in de puC ook thee worden gezet. Bekijk het introfilmpje van de puC

                    Hoe de (koffie)pad samen met de cup in de puC koffiezet leggen.

            Aanbrengen van de pad en de cup in het schuifje van de puC koffiezet.

Wat is een cup of een puC?

De puC is een cup met vloeibare inhoud (meestal zuivel). Deze cup maakt het mogelijk om uw kopje koffie een extra smaak mee te geven. De cup's komen er in vijf varianten:

 • Café choco 
 • Wiener melange
 • Café kaneel
 • Café caramel
 • Cappuccino

Een cup maakt het mogelijk om een extra smaak aan uw kopje koffie toe te voegen. Zoals gewoonlijk legt men de koffiepad (senseo pad) in het koffiezetapparaat, maar daar voegt men dan een cup aan toe.

Enkele prijzen bij AH

Cups van het merk puC (per 8 voor 1,99)

 • puC cappuccino cups puC en cups voor het nieuwe puC koffietoestel
 • puC café kaneel cups
 • puC café caramel cups

Pads van het merk puC (per 18 voor 1,79)

 • puC dark roast pads
 • puC extra dark pads

Cups van AH zelf (per 10 voor 1,89)

 • AH café choco cups
 • AH cappuccino cups
 • AH wiener melange cups

puC en Senseo een patentenkwestie

De komst van de puC is het gevolg van een herroeping van het octrooi van de koffiepads van Douwe Egberts door het Europese Octrooibureau in augustus 2006. Nu al mag elke fabrikant de pads maken zonder Douwe Egberts een vergoeding te betalen. De uitspraak heeft eveneens betrekking op de onderdelen van het Senseo-apparaat van Philips, zoals onder meer de houder waarop de pads liggen.

Philips laat weten dat ze goed in de gaten houdt of er patenten worden overschreden. "Zo niet, dan is de puC een welkome concurrent."

Volgens Philips waren in november vorig jaar bijna 5 miljoen Senseo's verkocht. "AH heeft nog wat in te halen." Overigens zegt Philips dat AH niet de eerste is die een namaak Senseo heeft ontwikkeld, maar het is wel de grootste die met een dergelijk apparaat komt.

Het slimme van de strategie van Ahold is natuurlijk dat nu vele Senseo koffiezets aan vervanging toe zijn. Vinden de toekomstige kopers van de puC wat ze missen in de Senseo?

                                           puC koffiezet in zilvergrijs kleur

                                          puC in de kleur zilvergijs

Lees verder op de homepagina senseo

**CADEAU IDEE!*

Abboneer u hier, en automatisch komen alle nieuwe artikels naar u toe.

Bezoek Koffie Espresso op Facebook

Navigatie

 Koffie Blog
 Koffie (Home)
 Espresso
 Cappuccino
 Nespresso
 Koffie Rombouts 
 
Koffie Recepten  
 
Koffie Boeken  

Gratis Nieuwsbrief

Naam:
Email: