Nespresso Koffie

Nespresso, Nespresso Club, Nespresso Apparaat,  Nespresso Coffee

Nespresso Professional

In 1996 werd Nespresso Professional gelanceerd. Dit maakte op slag een individuele keuze voor een vers kopje koffie mogelijk voor kleine- tot middelgrote bedrijven.

U moet daarbij denken aan kantoren, hotels en restaurants maar ook aan service gerichte boutiques en speciaal zaken.

De Nespresso Pro lijn wordt momenteel verkocht in meer dan 35 verschillende landen en beslaat 23% van Nespresso's aandeel in de koffiemarkt.

Welke Nespresso Professional machines zijn er verkrijgbaar?

Nespresso Professional komt met twee lijnen, Gemini and ES. Beide lijnen leveren 3 machine. De verschillen zitten hem vooral in de functies, de grootte van het waterreservoir en in het vermogen van de machines.

Nespresso Professional geeft u de keuze uit zes koffie varianten. Deze worden geleverd in de vorm van speciale koffiepads. Alle Nespresso Pro machines zetten ook thee.

Neem contact op met Nespresso voor prijzen en voor een vrijblijvende demonstratie van de Nespresso Professional machines.

De Nespresso Professional Gemini lijn

- Gemini CS100 Pro

Deze Gemini Pro CS100 is met zijn afmetingen van 20,8 cm x 44,1 cm x 35,3 cm (LxDxH) en een gewicht van 9 kg een compacte maar zeker ook een solide machine.

De koffiepads kunnen bij alle Gemini machines voorin de machine worden geschoven zodat uw Nespresso Pro niet eens geopend hoeft te worden. U heeft de keuze uit een programmeerbaar koffie volume in drie maten.

De Gemini CS100 heeft een vermogen van 1300 Watt en een pomp druk van 16-19 bar. Het waterreservoir heeft een inhoud van 3 liter.

Deze Nespresso Professional Gemini CS100 houdt 6 kopjes warm bovenop de machine. Ook heeft hij een handig meertalig display, dat onder andere aangeeft wanneer de opvangbak voor capsules vol is (35 capsules) of wanneer het waterreservoir moet worden bijgevuld.

- Gemini CS200 Pro

Waarschijnlijk is deze Nespresso Professional iets beter geschikt voor wat grotere bedrijven.

De Gemini CS200 heeft een water inhoud van twee keer 3 liter en een dubbele uitloop voor bereiding van twee kopjes koffie tegelijk. Deze Nespresso Pro is dan ook groter met afmetingen van 56 cm x 39,2 cm x 37 cm en een gewicht van 15 kg.

De Gemini CS200 Pro heeft een vermogen van 2410 Watt en dezelfde pomp druk als de CS100. De Gemini Pro CS200 heeft twee opvang bakjes voor gebruikte koffiepads, met maximaal 35 pads per bakje.

Om het allemaal nog gebruiksvriendelijker te maken, kan deze Nespresso Professional ook nog direct op de waterleiding worden aangesloten.

- Gemini CS220 Pro

Deze Nespresso Professional is iets zwaarder met 18 kg maar is verder praktisch gelijk aan de CS200.

Met de Gemini CS220 Pro maakt u echter ook een caffelatte of cappuccino. Een kannetje melk kan achterin de machine worden geplaatst en door middel van een slangetje worden aangesloten. Binnen twintig seconden maakt deze machine een stevig melkschuim, waaraan u de koffie van uw keuze kunt toevoegen.

De Gemini CS220 houdt uw melk koel voor 8 uur, daarna geeft deze Nespresso Pro zelf aan dat het kannetje moet worden schoongemaakt en in de koelkast moet worden geplaatst. Het is mogelijk om een Britta waterfilter te gebruiken in alle Gemini machines.

De Nespresso Professional ES lijn

- Nespresso ES 50

De Nespresso Pro ES 50 is een handzaam apparaat met afmetingen van 20,7 cm x 36,5 cm x 30,6 cm en een gewicht van 5.7 kg. De inhoud van het waterreservoir is 1.9 liter.

Deze Nespresso Pro is daarmee bij uitstek geschikt voor kleinere bedrijven en/of boutiques. De Nespresso ES 50 heeft een vermogen van 1260 Watt en een pomp druk van 14-16 bar.

Bij deze Nespresso Professional moet u de water toevoer handmatig regelen. U opent de machine om uw koffiepad van keuze te plaatsen. U zet vervolgens de hendel bovenop de machine naar rechts voor koffie en u stopt deze door de hendel terug te zetten.

Voor caffelatte of cappuccino gebruikt u het bijgeleverde stoom setje. U hangt het rubber slangetje rechtstreeks in een pak melk en u plaatst het stoompijpje in uw kopje. U selecteert de stoom functie en kiest uit caffelatte of cappuccino. De koffie voegt u pas daarna toe.

- Nespresso ES 80

Wat afmetingen en gewicht betreft is deze Nespresso Pro ES 80 gelijk aan de ES 50. Het apparaat heeft wel een hogere pomp druk van 18 bar.

Het grootste verschil is de automatische water dosering. De Nespresso ES 80 laat u door middel van waarschuwingslampjes weten wanneer de container voor gebruikte koffiepads vol, wanneer het waterreservoir leeg is en wanneer het toe is aan een service beurt. Uw Nespresso pro ES 80 maakt, zoals de ES 50, ook cappuccino of caffelatte.

- Nespresso ES 100

De Nespresso Pro ES 100 is beduidend groter met afmetingen van 46,5 cm x 42,2 cm x 26,8 cm en een gewicht van 6.6 kg. Het vermogen is 1348 Watt en het apparaat heeft dezelfde pomp druk als de ES 80.

Het waterreservoir van deze Nespresso Professional is groter met een inhoud van 3 liter. Erg handig is de indicatie van het waterniveau aan de voorkant van deze machine.

Achterin de Nespresso ES 100 bevindt zich een uitschuifbaar verwarmd tableau voor 12 kopjes. In plaats van een hendel werkt deze Nespresso ES 100 met een draaiknop aan de zijkant. Hiermee regelt u de water- en stoom toevoer.

Er zijn net als bij de Nespresso ES 80 waarschuwingslampjes voor het legen van de koffiepad container (maximaal 35 stuks) en voor een service beurt.

Hier leest u een overzicht van de soorten Nespresso Coffee waar elke espresso liefhebber zijn smaak zal in terugvinden.

Lees verder op de homepagina Nespresso

**CADEAU IDEE!*

Abboneer u hier, en automatisch komen alle nieuwe artikels naar u toe.

Bezoek Koffie Espresso op Facebook

Navigatie

 Koffie Blog
 Koffie (Home) 
 Espresso
 Cappuccino
 Senseo
 Koffie Rombouts 
 
Koffie Recepten
 Koffie Boeken  

Gratis Nieuwsbrief

Naam:
Email: