Koffie Espresso

Koffie, Koffiezetapparaat, KoffieMachines, Espresso Apparaten

Koffiezetapparaat, werking en hoe lekkere koffie te zetten

Een koffiezetapparaat maakt het je makkelijk!

Een koffiezetapparaat is een keukentoestel dat er voor zorgt dat je snel lekkere koffie kunt zetten.  Zonder koffiezetapparaten zouden we veel meer tijd nodig hebben om een kopje van deze heerlijk geurende drank te kunnen maken.  Kun jij je, als koffiedrinker, een dag voorstellen zonder koffiezet?

[ADSENSE_0000000145]

Hoe werkt een koffiezetapparaat?

Je vult een waterreservoir met koud water.  In dat koude waterreservoir zit er een verwarmingselement dat er voor zorgt dat het water opwarmt tot het waterdamp wordt.  De waterdamp gaat dan door een buis naar de filter die gevuld is met fijngemalen koffie.

Op het moment dat de waterdamp bij de gemalen koffie komt, verandert de waterdamp terug in water en vermengt zich tot een heerlijk smakend kopje koffie.  Een koffiekan vangt dan de warme koffie op.

Een wereld zonder koffiezet?

Koffie zetten zou zonder deze koffiezetapparaten veel meer tijd in beslag nemen.  Stel je voor dat je minstens een half uur nodig hebt om een gewone kop koffie te kunnen drinken.  Vroeger maakte men vaak gebruik van een hoge koffiekan om koffie te maken.

Er werd eerst koffie in gedaan en dan kokend water overheen gegoten.  Vervolgens plaatste je de hoge koffiekan op het fornuis en liet je de koffie twee maal omhoog koken.  Als laatste stap moest je de koffie laten staan, totdat het koffiedik naar de bodem bezonken was.

Verschillende manieren om koffie te zetten

Wil je eens koffie zetten op een andere manier?  Dan kan je bijvoorbeeld gebruik maken van een cafetière of een vacuümkan.  Heb je niet veel tijd?  Maak dan eens een kopje instantkoffie of een éénkopsfilter.   Zit je op je werk, dan is er vast wel een koffie automaat in de buurt die je uit de nood kan helpen.

Er worden steeds meer verschillende soorten koffiezetapparaten op de markt gebracht. Elke koffiemachine heeft steeds meer nieuwe snufjes, maar de meeste mensen vertrouwen het maken van hun dagelijkse kopje toe aan een gewoon koffiezet apparaat waarin de koffie druppelsgewijs in een kan valt.

                   Cafetiere klassiek                          Cafetiere Italiaans   

              Een klassieke cafetiére.                  Een italiaanse cafetiére.

Lees verder op de home-pagina koffie 

**CADEAU IDEE!*

Abboneer u hier, en automatisch komen alle nieuwe artikels naar u toe.

Bezoek Koffie Espresso op Facebook

Navigatie

 Koffie Blog
 Espresso
 Cappuccino
 Senseo
 Nespresso
 Koffie Rombouts 
 
Koffie Recepten
 Koffie Boeken