Koffie Espresso

Koffie, Koffiezetapparaat, KoffieMachines, Espresso Apparaten

Espressomachine verschillen in kwaliteit, prijs en prestatie

Kies de juiste espresso maker

Tijdens de zoektocht naar de juiste espressomachine is het belangrijk om goed geïnformeerd te zijn, want de espressomachines verschillen in kwaliteit, prijs en prestatie.

Een espressomachine is gebaseerd op het principe van heel heet water door fijngestampte koffie te stuwen.  Dit kan op verschillende manieren gebeuren, nl. door stoomdruk, met een manuele hefboom of door een elektrische pomp.

Maar misschien zet jij je kopje espresso liever op de oude manier en gebruik je gewoon een espressokan.

Voor- en nadelen van verschillende espresso makers

Een stoom espressomachine is handig omdat je er niet moet bij blijven terwijl de espresso gemaakt wordt.  De machine stopt namelijk automatisch.  Ze zijn meestal makkelijk te gebruiken en niet zo duur in aankoop.

Wat jammer is, is dat stoom espressomachines vaak te weinig druk hebben om al de smaak en aroma's uit de fijngestampte koffie te halen.  Daarom zal de crema ook dikwijls flinterdun zijn of is er helemaal geen schuimlaag.

[ADSENSE_0000000148]

Een espressomachine met een manuele hefboom kan vaak vermoeiend zijn omdat je zelf deze hefboom moet hanteren.  Hierdoor kan ook je smaak vaak variëren.  Het hangt er namelijk allemaal vanaf hoe snel, hard en wanneer je de hefboom gebruikt.  De espressomachines met een manuele hefboom hebben wel minder onderhoud nodig en zijn veel stiller in gebruik.

De espressomachine met de elektrische pomp zorgt voor een juiste dosering heet water om door de fijngestampte koffie te stuwen en geeft dus als resultaat een heerlijk kopje espresso.  Je dient wel in de buurt van de machine te blijven want deze moet manueel gestopt worden.  Ze zijn ook eerder luidruchtig in gebruik en behoren tot een hogere prijsklasse.

Bij het kopen van een espressomachine met een elektrische pomp is het heel belangrijk te letten op de druk.  Hoe meer druk, hoe beter je espresso zal smaken.

Algemene aandachtspunten bij het kopen van een espressomachine

Let bij de aankopen van een espresso apparaat op de capaciteit van de watertank.  Stem het volume van de watertank af op het dagelijks gebruik van het apparaat.  Ben jij de enige die ze gebruikt of is het voor heel de familie?

Kies een machine die stoom kan produceren om te schuimen, bijvoorbeeld voor cappuccino's en latte's te maken.
Kies een espressomachine die snel terug opwarmt.  Hoe hoger het wattage, hoe sneller dit gebeurt.

Espresso Nieuws -

Lees verder op de homepagina koffie

**CADEAU IDEE!*

Abboneer u hier, en automatisch komen alle nieuwe artikels naar u toe.

Bezoek Koffie Espresso op Facebook

Navigatie

 Koffie Blog
 Espresso
 Cappuccino
 Senseo
 Nespresso
 Koffie Rombouts 
 
Koffie Recepten
 Koffie Boeken