Koffie Espresso

Koffie, Koffiezetapparaat, KoffieMachines, Espresso Apparaten

Espresso Apparaten, half-automatische, automatische of super automatische apparaten?

Een modieus espresso apparaat

Een mooi espresso apparaat op je aanrecht, wie wil het niet?  Er is een heel gamma aan espresso apparaten op de markt.  Tegenwoordig heb je een verpletterende keuze van antracietgrijs tot lichtblauw, van felrood tot diepzwart met geheimzinnige knopjes.

[ADSENSE_0000000149]

Wie maakt het perfecte kopje espresso?

Iemand die professioneel een espresso apparaat bedient, noemen we een barista.  De term barista komt oorspronkelijk uit Italië en het wordt vrij vertaald als: barman.  Deze titel werd vooral bekend door het beroemde koffiehuis 'Starbucks' die deze titel aan hun werknemers gaf.

Tegenwoordig worden er zelfs nationale en internationale barista wedstrijden georganiseerd.  Een barista is dus een kampioen in het maken van  espresso.

Zorgen espresso apparaten dat de barista naar de achtergrond verdwijnt?

Betekent de opkomst van de half-automatische, automatische en super automatische espresso apparaten het einde van de baristas?  Deze espresso apparaten zijn namelijk zo gemaakt dat een ieder een perfect kopje espresso zal kunnen zetten.

Een half-automatisch espresso apparaat is zo gemaakt dat het perfect de textuur kan bereiken van een heerlijke espresso, zelfs de crema is helemaal in orde.  Ook bij de automatische en super automatische espressomachine is dit het geval.

Het espresso apparaat

De makers van espresso apparaten zijn constant op zoek naar het gat in de markt.  Ze zijn altijd alert voor de concurrentie en willen zowel de individuele gebruiker, kleine cafés als de ketens bereiken.

De laatste jaren zijn de makers heel druk in de weer geweest met het maken van goedkope espresso apparaten die een getrainde werknemer kunnen vervangen.  Vroeger had je echt een barista nodig om een espresso apparaat te bedienen, tegenwoordig kun je zelf thuis met een goed espresso apparaat het perfecte kopje espresso zetten.

Alles wordt de consument makkelijker gemaakt, denk maar aan het gebruik van Senseo apparaten: met een druk op de knop een heerlijk geurend kopje zwart goud.

Een barista bij het espresso apparaat

Barista's aan het werk.

Lees verder op de homepagina koffie

**CADEAU IDEE!*

Abboneer u hier, en automatisch komen alle nieuwe artikels naar u toe.

Bezoek Koffie Espresso op Facebook

Navigatie

 Koffie Blog
 Espresso
 Cappuccino
 Senseo
 Nespresso
 Koffie Rombouts 
 
Koffie Recepten
 Koffie Boeken