Cappuccino Koffie

Cappuccino, Koffie, Cappuccino Apparaat,  Cappuccino Machine

Cappuccino

Cappuccino, Italiaanse koffie uit Oostenrijk

Cappuccino is een Italiaanse drank gemaakt van 1/3 hete melk, 1/3 espresso en 1/3 tot schuim opgeklopte melk. Naast de kwaliteit van de gebruikte espresso is de textuur en de temperatuur van de melk heel belangrijk.

Als een goed getrainde barista de melk voor een kopje koffie capuccino stoomt, dient hij of zij een melkschuimlaagje te creëren door hele kleine luchtbelletjes aan de melk toe te voegen.

Dit geeft de melk een ongelooflijke textuur en een zoete smaak. Af en toe wordt er ook chocoladepoeder gestrooid op het melkschuimlaagje, maar dat is zeker niet overal het geval.

Hoe komt cappuccino aan zijn naam?

Cappuccino is gebaseerd op de Oostenrijkse Kapuziner, een normale koffie die met slagroom of melk gemengd wordt. In Wenen wordt deze koffie Melange genoemd.

Bij een Melange kunt u kiezen hoeveel melk u in uw kopje wilt aan de hand van de kleur van de habijten van een monnik. Een koffie met de kleur van een een kapucijner monnik, donker dus, is een Kapuziner of een cappuccino. Het woord voor de kap van dit habijt, cappuccio, kan ook gelinkt worden aan de naam cappuccino.

Kunstige cappuccino's

Barista's maken er een kunst van, het maken van tekeningen in de schuimlaag op een kopje cappuccino uit de cappuccino machine of het cappuccino apparaat. Dit wordt ook wel latte art genoemd en ervaren barista's kunnen zorgen dat de geschuimde melk via een speciale techniek omgetoverd wordt in een tekening.

Hoe en wanneer drinkt men cappuccino?

Cappuccino wordt best in voorverwarmde keramische of porseleinen kopjes geserveerd, aangezien dit soort tassen de warmte veel langer vasthoudt dan glas of papier.

Het schuimlaagje werkt als een soort isolatielaagje dat er voor zorgt dat de drank veel langer warm blijft. In Italië drinkt men een cappuccino vaak bij een licht ontbijt of na een nachtje stappen, zelfs net voor het naar bed gaan. In andere landen wordt dit populaire drankje gedurende heel de dag gedronken of net na het diner.

Cappuccino is in de laatste jaren heel erg bekend geworden in de gastronomie. Cappucino maken kan de laatste tijd ook heel eenvoudig thuis.

Wil u zelf thuis een lekkere cappuccino bereiden? Een koud kunstje met de Petra cappuccino machine.

Cappuccino Nieuws -

**CADEAU IDEE!*

Abboneer u hier, en automatisch komen alle nieuwe artikels naar u toe.

Bezoek Koffie Espresso op Facebook

Navigatie

 Koffie Blog
 Koffie (Home)
 Espresso
 Senseo
 Nespresso
 Koffie Rombouts 
 
Koffie Recepten
 Koffie Boeken  

Gratis Nieuwsbrief

Naam:
Email: