Cappuccino Koffie

Cappuccino, Koffie, Cappuccino Apparaat,  Cappuccino Machine

Cappuccino Maken

Cappuccino maken, vakmanschap

Elke dag passeert u uw favoriete koffieshop en elke dag denkt u: "Waarom geef ik elke dag zoveel geld uit aan een kop sterke koffie met wat melkschuim?"

U beslist dan om een espresso machine in huis te halen, leest de instructies over hoe u melk moet opkloppen en de perfecte espresso moet maken, maar de combinatie van dit alles lijkt maar niet te lukken.

[ADSENSE_0000000100]

De basis van een lekker kopje cappuccino: espresso

Het cappuccino maken begint met een goede espresso shot. Een shot espresso ligt aan de basis van vele koffiebereidingen en ook bij cappuccino is dit het eerste dat u onder de knie moet hebben. Een paar veel gemaakte fouten bij amateur baristas:

  • Gebruik niet te veel koffie. Er zijn duizenden koffiemerken die u kunt gebruiken om espresso te maken. De keuze van de boon hangt af van uw persoonlijke smaak, maar als u een sterkere espresso wilt kunt u niet gewoon meer koffie gebruiken. U hebt een koffieboon nodig die donkerder is en dus sterker van smaak. Een opgehoopte theelepel koffie is de hoeveelheid die u nodig hebt om een espresso te zetten.
  • druk de koffie niet te hard aan. Als u de koffie te hard aandrukt loopt u het risico om een zure of bittere espresso als resultaat te krijgen.
  • De maling. Elke espressomachine is anders en veel oefenen zal leiden tot het perfecte kopje espresso. De tijd die de machine nodig heeft vanaf het moment dat u op de knop drukt tot de espresso in uw kopje zit dient tussen de 20 en 25 seconden te liggen. Is dit niet zo, dan is de maling van uw koffiebonen niet goed. Zorg ervoor dat de maling van uw koffieboon niet te fijn of te ruw is.

Melk, de volgende stap voor heerlijk cappuccino maken

Een cappuccino bestaat uit één derde espresso, één derde melk en één derde melkschuim. Denk eraan dat u de metalen stoomkan voor een super cappuccino maar voor een vierde vult. Hete melk wordt makkelijker tot schuim geklopt dan koude melk, stoom dus eerst de melk.

Voeg nooit koude melk toe aan gestoomde melk om deze dan opnieuw te stomen. Dompel het stoompijpje in het midden van de melkkan. De ideale temperatuur voor je melk is 71 graden celcius. Haal dus indien mogelijk een thermometer erbij. Melk verbrandt bij 82 graden celcius, wees dus voorzichtig.

Wanneer het moment aangebroken is om de melk in schuim om te toveren, beweeg je de melkkan naar beneden zodat de stoompijp de bovenkant van de melk aanraakt.

Laatste stap: het uitschenken van uw cappuccino

Laat de melk een paar seconden rusten. Om grote luchtbellen te vermijden tikt u even tegen de onderkant van de melkkan. Gebruik een lepel of spatel om het schuim tegen te houden terwijl u melk toevoegt aan uw espresso. Gebruik de lepel als laatste om het schuim bovenop de super cappuccino te scheppen.

Cappuccino maken lukt u vaste en zeker thuis ook, als u rekening houdt met bovenstaande tips.

Cappuccino maken  Cappuccino maken thuis

Cappuccino maken, zelf thuis met de "Petra cappuccino maker" of door een barista in een coffee bar.

**CADEAU IDEE!*

Abboneer u hier, en automatisch komen alle nieuwe artikels naar u toe.

Bezoek Koffie Espresso op Facebook

Navigatie

 Koffie Blog
 Koffie (Home)
 Espresso
 Senseo
 Nespresso
 Koffie Rombouts 
 
Koffie Recepten
 Koffie Boeken  

Gratis Nieuwsbrief

Naam:
Email: