Cappuccino Koffie

Cappuccino, Koffie, Cappuccino Apparaat,  Cappuccino Machine

Cappuccino Apparaat

Wat is een cappuccino apparaat?

Een cappuccino apparaat is een toestel dat ontworpen is om het perfecte kopje espresso cappuccino te zetten. Cappuccino is een vorm van koffie zetten dat een combinatie is van een espresso met gestoomde opgeklopte melk.

[ADSENSE_0000000099]

Luigi Bezzerra, de uitvinder van het cappuccino apparaat.

In 1901 vroeg Luigi Bezzerra, een bedrijfsleider, zich in Milaan af of er een manier was om de koffiepauzes van zijn werknemers in te korten. Door druk toe te voegen aan het proces om koffie te bereiden, korte Bezzera de tijd die nodig was om koffie te maken in. De snelle koffiezet was geboren.

Espresso is het Italiaans voor snel en zo werd de koffie inderdaad gemaakt. Espresso is een klein kopje extreem sterke koffie. Cappuccino wordt op dezelfde manier gemaakt maar wordt geserveerd in een groter kopje en met hete melk en een melkschuimlaagje.

Het cappuccino apparaat, een instant succes

De koffie zetter cappuccino was uitgerust met een buisje dat de melk voor de cappuccino stoomt. De machine zet ook sterke koffie in een minimum aan tijd zonder enige smaak te verliezen. De koffiezet van Luigi Bezzera was een instant succes. Hij verkocht in 1905 het patent en sinds dan werden er enkele dingen aangepast aan het originele cappuccino apparaat.

In 1938 werd er een piston pomp aan toegevoegd zodat er heet water in plaats van kokend water kon gebruikt worden. Kokend water zorgde er soms voor dat de koffie verbrande en hierdoor werd de smaak van de koffie beïnvloed.

Later, in 1946 werd er een piston machine ontwikkeld die zorgde voor een perfecte schuimlaag boven op uw kop cappuccino. Het hedendaagse cappuccino apparaat werkt volautomatisch en u dient niet meer handmatig de piston te bedienen.

Tegenwoordig kunnen mensen over de hele wereld genieten van een heerlijk kopje cappuccino, gemaakt met hun eigen cappuccino apparaat als ontspanning maar ook als een opkikker op het werk.

Waarschijnlijk waren de werknemers van Luigi Bezzerra niet zo gelukkig met het feit dat hun koffiepauze werd ingekort, maar miljoenen mensen zijn op de dag van vandaag blij met zijn uitvinding: cappuccino maken met het cappuccino apparaat.

**CADEAU IDEE!*

Abboneer u hier, en automatisch komen alle nieuwe artikels naar u toe.

Bezoek Koffie Espresso op Facebook

Navigatie

 Koffie Blog
 Koffie (Home)
 Espresso
 Senseo
 Nespresso
 Koffie Rombouts 
 
Koffie Recepten
 Koffie Boeken  

Gratis Nieuwsbrief

Naam:
Email: